Accomodatie


Accomodatie

Manege Galop is gelegen op een mooie locatie in Landgraaf, Zuid-Limburg.
De manege is voorzien van twee binnenrijbanen met Agterbergbodems, die direct vanuit het stallencomplex bereikbaar zijn. Hierdoor is er ten alle tijden minimaal 1 rijbaan vrij voor pensionklanten. Vanuit de gezellige kantine kunnen de verrichtingen van de ruiters in de binnenbanen goed gevolgd worden. Er is beschikking over 3 buitenrijbanen en een springbak buiten. De uitrij mogelijkheden zijn goed en in de zomermaanden (ca. april t/m oktober, afhankelijk van het weer) is het mogelijk de paarden en pony’s weidegang te geven. Verder is het mogelijk een trailer te huren of een eigen trailer te stallen.

 
Kantine

Vanuit de gezellige kantine kunnen toeschouwers de verrichtingen van de paarden en ruiters volgen onder het genot van een hapje en/of drankje. Ook de ruiters kunnen na hun les de middag of avond afsluiten door nog gezellig iets te drinken met mederuiters of andere aanwezigen. De kantine gaat iedere dag open wanneer de lessen beginnen.

 

Ruitershop

 

Voor al uw ruitersportkleding en –artikelen kunt u terecht in onze ruitershop. Alles wat u nodig heeft voor het paardrijden en de verzorging van paarden is hier te koop (rijbroeken, laarzen, veiligheidscaps, handschoenen, zweepjes, poetsspullen, halsters, hoofdstellen, zadels, etc.). Wanneer u iets nodig heeft, vraag ernaar aan de bar.

 

Lessen

Dagelijks worden er lessen gegeven door gediplomeerde instructeurs. Zowel recreatie- als wedstrijdruiters kunnen hier terecht om hun sport te beoefenen.

 

 

Beginnersles

Wanneer u nog nooit paardgereden heeft en u wilt hiermee beginnen, dan krijgt u eerst enkele longelessen. Dit houd in dat u door een instructeur vastgehouden wordt aan een lange lijn, de longe. Het paard/de pony loopt in een cirkel om de instructeur heen en u krijgt de basisbeginselen van het paardrijden geleerd. Er wordt rustig aan begonnen, zodat u aan de beweging en het ritme van het paard/de pony kunt wennen. Wanneer u het paard/de pony zelf goed kunt controleren, het lichtrijden (gaan staan en zitten in het ritme van het paard/de pony) onder de knie hebt en u voldoende in balans op het paard/de pony kunt zitten kan er na een paar longelessen (afhankeljk van de vorderingen) in een groepsles meegereden worden.

 

Groepsles

 

Maandag t/m zaterdag worden er groepslessen gegeven. Voor de tijden zie lestijden. In de groepslessen leert u verschillende figuren en hoe de verschillende hulpen toe te passen. In het begin krijgt u een makkelijk paard/pony, maar naarmate u verder vordert krijgt u ook steeds een iets moeilijker paard. Ieder paard heeft zijn eigen persoonlijkheid en moet op zijn eigen manier benaderd worden, het is een kunst om je iedere keer aan een ander paard aan te passen. In de zomermaanden maken we regelmatig een buitenrit met de groep.

 

Springles

 

Iedere maand wordt er door de PC en RV een springles georganiseerd voor hun leden. Voor de PC-leden (pony’s) is dit iedere eerste maandag van de maand, voor de RV-leden (paarden) is dit iedere eerste vrijdag van de maand. Tijdens een springles leer je de verlichte zit beheersen en hoe je een paard naar een hindernis of hoe een parcours moet worden gereden. Belangrijk is het paard goed onder controle te hebben en tijdens de sprong zo meegaan met de beweging dat je het paard niet belemmerd.

 

Carrouselles

 

Tijdens een carrouselles rijd je in groepsverband verschillende figuren op muziek. Het is de bedoeling dat de groep één geheel gaat vormen en de verschillende figuren gelijktijdig worden uitgevoerd. Hierbij moeten de ruiters goed naar elkaar kijken en zich steeds aanpassen aan de groep. Iedere derde vrijdag van de maand  organiseert de RV een carrouselles voor haar leden, Cheval Gris organiseert maandelijks een carrouselles voor haar leden op zondagmorgen

 

Privé-les
Het is ook mogelijk privé-les te krijgen. Een privé-les kun je volgen op je eigen paard/pony of op een manegepaard/pony. Je kunt les krijgen in dressuur en/of springen. Voor een privé-les kun je een afspraak maken bij Eed, Maike of Myriam.
 
Buitenrit
Het is mogelijk buitenritten te maken onder deskundige begeleiding. Hiervoor is wel enige rijervaring vereist. Voordat we aan de buitenrit beginnen, beoordeeld een instructeur of de benodigde rijervaring aanwezig is. De uitrij mogelijkheden zijn goed, meteen buiten de poort begint een ruiterpad. In de zomermaanden wordt ook regelmatig tijdens de lessen een buitenrit gemaakt met de groep.

 

Wie geven er les?
Er wordt door verschillende instructeurs op ieder niveau les gegeven, hieronder vind je wie er les geeft op Manege Galop.

 

 

Eed Meijer   
Opleiding:
NHB Deurne
Pikeur/instructeur
BHV-er
 

 

Maike Leenders  
Opleiding:
HBO Paardensport
NHB Deurne/STOAS Hogeschool Dronten
Afstudeerrichting: Trainer
(Bedrijfsleider / instructeur)
BHV-er