Wie zijn wij?


Ruitervereniging Galop Kerkrade-West is verbonden aan Manege Galop. Hoewel de manege in Landgraaf is gehuisvest, is de verenging opgericht en ingeschreven in de gemeente Kerkrade.

De vereniging maakt gebruik van de rijhallen van het ruitersportcentrum.

Voor meer informatie zie Accomodatie.

 

De Ruitervereniging zet zich in voor zowel concours- als recreatieruiters. Iedere 2 maanden wordt er een wedstrijd georganiseerd, waarbij deel kan worden genomen aan zowel een dressuur- als springcategorie. Aan de wedstrijden kunnen zowel leden van de RV als van de PC deelnemen, evenals ruiters die geen lid zijn van een van deze verenigingen.

Iedere eerste vrijdag van de maand wordt er een springles georganiseerd voor leden en de derde vrijdag van de maand wordt er een carrousselles georganiseerd. Deze lessen worden door de bevoegde instructeurs Dhr. E. Meijder en Mej. M. Leenders gegeven.

Daarnaast worden er tweemaal per jaar buitenritten georganiseerd waar een lunch of brunch aan wordt gekoppeld. Deze buitenritten zijn eveneens onder leiding van de bevoegde instructeurs.

 

Lidmaatschap van onze vereniging biedt, naast het deel kunnen nemen aan bovenstaande activiteiten, ook nog een korting op uw leskaart van 5 euro, met een maximum van vier leskaarten per jaar. Wenst U lid te worden van RV Galop? Elders op de site treft u een inschrijfformulier aan.

 

 


Bestuursleden

Cheryl van Minnen

Voorzitter van de ponyclub en ruitervereniging. 

Ik ben Cheryl Slüper, 39 jaar oud. Aan Manege Galop maar zeker ook aan de ponyclub heb ik mooie herinneringen en draag ik hen een warm hart toe.

Als 8 jarige had ik mijn eerste longeerles van van Eed op Queen en 2 jaar later kreeg ik mijn eerste eigen pony Always.Mooiste momenten van het jaar, natuurlijk ponykamp!

Met een grote pauze van een aantal jaren zijn we 2 jaar geleden teruggekeerd naar Manege Galop en rijdt mijn dochter Mikkie hier met veel veel plezier. Afgelopen september heb ik mijn passie ook weer opgepakt en rijd ik ook weer actief paard.

Als voorzitter functioneer ik als 'vraagbaak' binnen de verenigingen en heb ik een luisterend oor. Voor eventuele klachten en aan-en opmerkingen kunt u ook bij mij terecht.

 

 

Wendy Theunissen

Penningmeester van de ponyclub en ruitervereniging.

Hallo allemaal,
Ik ben Wendy Theunissen, penningmeester van PC Galop. Vroeger als jong meisje heb ik zelf paardgereden op Manege Galop. Toen mijn dochter Tess begon met rijden, begon het weer te kriebelen en zo ben ik ook af en toe weer aan het rijden.
Toen ze me vroegen om bij bestuur te gaan van PC Galop heb ik meteen ja gezegd.
Het is een leuke en gezellige club en daar een steentje aan bij te dragen, vind ik helemaal geweldig.

Als penningmeester kunt u bij mij terecht voor alle vragen met betrekking tot de financiële zaken van de ponyclub en ruiterverening.

 

 

Patricia Straube

Leden-secretaris van de ponyclub en ruitervereniging.

Hallo, mijn naam is Patricia Straube en ben 42 jaar, ik kom al sinds mijn 7e jaar paardrijden op Manege Galop. Zelf heb ik ook altijd actief en wedstrijdgericht paard gereden en ben ook altijd lid geweest van de ponyclub en ruitervereniging. Ik heb een dochter Alyssa die elke week lessen rijdt. Mijn grootste streven als bestuurslid om de kinderen dezelfde geweldige tijd te geven als dat ik zelf heb gehad bij de ponyclub.

Als leden secretaris kunt u bij mij terecht voor alle vragen met betrekking tot het lidmaatschap en activiteiten die georganiseerd worden door de ponyclub en ruitervereniging.

 

Linda van den Berg

Wedstrijdsecretaris van de ponyclub en ruitervereniging.

Mijn naam is Linda van den Berg, in 1990 ben ik begonnen met paardrijden op manege Galop. Na een aantal eigen

pony’s en omzwervingen ben ik sinds 2012 weer terug op de manege samen met mijn dochters Quinn en Zenne.

Wij hebben 1 pony Pinkster. Pinkster is lekker met pensioen. Zelf ben ik tegenwoordig liever passief met de sport bezig en lid zijn van het bestuur van de ponyclub. 

Als wedstrijdsecretaris kunt u bij mij terecht met al uw vragen met betrekking tot de wedstrijden, concoursen en KNHS informatie.